Det finns vissa funktioner som används mindre, eller som kanske inte är fullt så uppenbara, som man kan använda i Indesign som många kan dra nytta utav. Här väljer vi att fokusera på biblioteksfunktionen.
Smidig hantering av nästan allt
För dig som använder Indesign ofta, eller någon utav de andra programmen i CC-serien för den delen, så kan det vara bra att veta att du har en oerhört bra, och kraftfull, funktion i form utav ditt bibliotek.
Det här stämmer mer för de som faktiskt använder flera program i CC-serien men även om du bara använder Indesign så finns det mycket som du faktiskt kan vinna på genom att använda funktionen.
Först och främst så kan du spara mallar, penslar, illustrationer och andra saker som du generellt sett använder tämligen mycket. Det fina är att du också kan importera sådana från andra användare, så länge som de väljer att dela med sig utav deras material.
Med andra ord så har du mängder med material som du kan komma åt via biblioteket, både saker som du har skapat själv men också saker som andra har skapat och vill dela med sig utav. Men det är inte allt du kan göra.
Teckensnitt kan ibland vara oerhört frustrerande att få tag på och själva processen tenderar till att vara extremt tidsödande men tack vare den här funktionen så har det aldrig varit lättare att få tag på teckensnittet som just du behöver.
Med en smidig sökfunktion, och möjligheten att se hur teckensnittet ser ut direkt i ditt program, kan du snabbt och enkelt finna, installera och använda ett teckensnitt utan att behöva spendera mer tid än nödvändigt för att finna det du behöver.
Så där har ni det, om ni inte tidigare har använt biblioteksfunktionen i Indesign så rekommenderar vi starkt att ni gör detta!
Creative Cloud
Creative Cloud innehåller alla adobe program du behöver. Skaffa prenumeration här med bland annat Indesign och Illustrator.